donderdag 14 juli 2011

Vrolijk en helemaal thuis!

Tommie slaapt door de nacht lekker door. Om uurtje of half  twaalf gaan we nog wandelen en om 6.15 sta ik naast zijn bench om met hem de dag te beginnen. Wat een enthousiasme dan! Gisteren wilde Tommie niet slapen, was te wakker, vanavond dus even opletten dat hij niet te lang slaapt voor het laatste rondje. Het gaat goed met zindelijkheidstraining en hij reageert heel relaxed op andere honden en nieuwe gebeurtenissen. Inmiddels heeft hij 'zit' ook aardig door, grappig. Nog lastig: hij is dol op onze tenen en kuiten... Je begrijpt, we zijn dus 'nee' en 'los' met hem aan het oefenen. Handig tips trouwens in het puppyboek van de NVWS!

Oh ja nog berichtje van Ruud n.a.v. Tommie met bijttouw, ook handig voor andere nieuwe puppyeigenaren. Die touwen niet gebruiken als ze willen kluiven:
'De losse stukjes komen in zijn maag en darmen en dat verteert niet (Cellulose kunnen honden niet verteren, daarom wordt groente die in hondenvoer zit of zo weer uitgepoept, of het wordt van tevoren behandeld, bv gekookt) Gaat zich ophopen en dan heb je een verstopping die alleen te verhelpen is met een operatie.'

We hebben nu zo'n Wubba ding, met van die sprieten er aan. Iemand nog een goede kluifsuggestie?
Ah, Tommie is wakker, ga even lekker met hem blokje om + met konijn spelen...... Tot later!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten